FROKOSTBORDET Her er danskernes favoritter
PÅ det store kolde bord

REJER MED
GRILLEDE ASPARGES

Se opskrift

Hertil kunne du drikke
Aalborg Dild

Skål for dild og rejer, der er en så klassisk kombination. Derfor er Aalborg Dild med sin klare smag af dild, dildfrø og diskrete citrusnoter også den helt perfekte følgesvend til rejer med asparges og hjemmerørt mayo.
DU SKAL BRUGE:
  • 2 æggeblommer
  • 1-2 spsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1-2 dl smagsneutral olie
  • salt og peber
  • 200 g friske rejer
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1-2 økologiske citroner
SÅDAN GØR DU:
  1. Pisk æggeblommer, salt, eddike og sennep sammen i en skål.
  2. Tilsæt olien stille og roligt i en tynd stråle, mens du pisker massen.
  3. Fortsæt, til mayonnaisen har den rette tykke konsistens. Smag til med salt og peber.
  4. Skyl rejerne under koldt vand, og enten steg dem, eller kog dem i saltet vand i 5 min.
  5. Skyl asparges og citroner. Knæk aspargesene, hvor stænglerne giver efter, og halvér citronerne.
  6. Grill både asparges og de halve citroner på grillen eller en grillpande.

LAKSETATAR MED
FENNIKEL OG CITRONMAYO

Se opskrift

Hertil kunne du drikke
Aalborg Dild

Denne lette og friske udgave af laksetatar vil få dig til at elske foråret og forsommeren endnu mere (og i tilfælde af regn og blæst få dig til at tro på, at sommeren er lige om hjørnet).
DU SKAL BRUGE:
  • Rimmet laks:
  • 200-400 g fersk laks
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. Aalborg Dild Akvavit.
  • Citronmayonnaise:
  • 3-4 spsk. god mayonnaise (gerne hjemmelavet)
  • 1-2 tsk. friskpresset citronsaft (efter smag)
  • skallen fra en kvart citron (efter smag)
  • Pynt:
  • 4-6 grønne asparges (helst danske)
  • 1 fennikel
  • 1-2 tsk. friskpresset citronsaft (efter smag)
  • frisk dild, 1-2 tsk. rapsolie af en god kvalitet
SÅDAN GØR DU:
  1. Frys fisken i 48 timer, og lad den tø op i køleskabet.
  2. Skær fisken i tynde skiver, og drys salt, sukker og akvavit udover, og lad den trække overdækket i 30-60 min.
  3. Skær derefter fisken i tern.
  4. Bland citronmayonnaisen sammen.
  5. Skær asparges og fennikel i tynde skiver (evt. på et mandolinjern), og vend med lidt citronsaft og olien. Smag til med salt og peber.
  6. Anret på brød eller uden brød, med fisken nederst, dernæst mayonnaisen, fennikel, asparges og dild.

HØNSESALAT MED
DANSKE ASPARGES

Se opskrift

Hertil kunne du drikke
Aalborg JubilÆums

Hønsesalat uden smag og med for meget mayonnaise er svær at elske. Men som alt andet i det danske køkken – laver man maden med brug af friske sæsonorienterede råvarer og kærlighed, er der intet smukkere til f.eks. en frokost på terrassen.
DU SKAL BRUGE:
  • ½ god kogt suppehøne (plukket i mundrette bidder)
  • 250 g friske grønne og hvide asparges
  • 2 dl græsk yoghurt (10 %)
  • saft af ½ citron
  • 2 dl mayonnaise (gerne hjemmelavet)
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. bacon til pynt
SÅDAN GØR DU:
  1. Blancher aspargeshovederne i letsaltet vand i et halvt til et helt minut.
  2. Bland mayonnaise, sennep og yoghurt sammen.
  3. Vend forsigtigt hønsekødsstykkerne og aspargesene i cremen, og smag til med salt og peber og evt. lidt citron.
  4. Pynt evt. med bacon.

OKSETATAR MED
ESTRAGONMAYO OG KNAS

Se opskrift

Hertil kunne du drikke
Aalborg Taffel

Verdens bedste løvemad! Er du ikke så meget en løve, som vi er, kan du til denne opskrift også vælge at stege bøffen og brødet og transformere opskriften til en ’pariserbøf’.
DU SKAL BRUGE:
  • Tatarkød (beregn mellem 50 og 100 g pr. mand)
  • Estragonmayonnaise:
  • 1-2 spsk. god mayonnaise pr. mand (lav helst mayonnaisen selv, men hvis du køber en mayonnaise, kan du smage den til med et par dråber hvidvinseddike for at skabe lidt mere friskhed)
  • en god håndfuld frisk estragon, frisk peberrod
  • kapers
  • kartoffel (ca. en halv kartoffel pr. mand)
  • neutral olie
  • et godt rugbrød
SÅDAN GØR DU:
  1. Blend estragon og mayonnaise.
  2. Skær kartoflen i tynde skiver på et mandolinjern. Skyl skiverne under koldt vand, til vandet bliver klart. Tør kartoflerne, og steg dem i neutral olie, til de er gyldne. Tør dem på et stykke køkkenrulle.
  3. Skyl kapersene, og steg dem i et tyndt lag olie, til de begynder at ’poppe’ i panden.
  4. Anret først kødet på rugbrødet, og krydr med lidt salt og peber. Kom derefter mayonnaise, kartoffelskiver, peberrod og de friterede kapers på.

KARTOFFELMAD
MED ET TVIST

Se opskrift

Hertil kunne du drikke
Aalborg Nordguld

Nye danske kartofler er noget af det mest fantastiske, der findes, og vi har alle dage elsket og elsker stadigvæk den klassiske kartoffelmad. Her har vi valgt at opdatere opskriften en lille smule, men stadigvæk med masser af respekt for og kærlighed til den klassiske variant.
DU SKAL BRUGE:
  • nye kartofler (beregn 2-3 stk. nye kartofler pr. kartoffelmad)
  • tørsaltet bacon (beregn 1-2 stk. bacon pr. kartoffelmad)
  • løvstikke, rygeost (en spsk. pr. kartoffelmad), cremefraiche
  • (1-2 tsk. pr. kartoffelmad), radiser, smør, et godt rugbrød.
SÅDAN GØR DU:
  1. Skrub kartoflerne rene, og kog dem i saltet vand i mellem 7 og 10 min. (afhængigt af hvor meget bid du vil have i dem)
  2. Sluk for varmen, og lad kartoflerne stå i vandet i det antal minutter, de har kogt
  3. Steg baconen gylden
  4. Gør rygeosten mere lind ved at røre lidt cremefraiche (evt. syrnet fløde eller fromage frais) sammen med rygeosten
  5. Lad smørret blive blødt, og blend det med løvstikke. Skær radiserne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern
  6. Smør brødet med løvstikkesmørret
  7. Skær kartoflerne i skiver, og fordel dem på rugbrødet
  8. Pynt maden med rygeostcreme, bacon, radiser, løvstikke og friskkværnet sort peber

RØDKITOST MED
RABARBERKOMPOT

Se opskrift

Hertil kunne du drikke
Aalborg Porse

En fantastisk ting at afslutte en frokost med er ost! Sammen med et ostebord er det altid lækkert at have diverse tilbehør, som giver osten endnu mere kompleksitet. Alverdens chutneyer, syltede figner, nødder og pærer er allesammen perfekte til osten. Vi giver dig her en simpel og hurtig opskrift på en lækker kompot lavet med et af forsommerens højdepunkter: nemlig rabarber!
DU SKAL BRUGE:
  • 2 bundter rabarber
  • ca. 200 g sukker
SÅDAN GØR DU:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyl rabarberne grundigt. Skær dem i mindre stykker, og bland sukker og rabarber i et ovnfast fad. Dæk fadet til med stanniol, og bag dem i 10-20 min., til rabarberne er møre.
  3. Og voila: en gang fantastisk kompot.
Responsibility
 

We are passionate about creating great moments. We want to help our customers enjoy themselves – at home, in restaurants, or in bars and clubs. We are proud of our products. We generate revenue, we create good places to work, and we preserve Nordic culture. But we are also aware of the dark side of alcohol. We have to take both its good and its bad aspects into account. At Arcus we are as keen as everyone else to live in a safe and healthy society. Arcus is a leading Nordic wine and spirits company, and we have always taken our corporate social responsibility seriously. We will continue to do so in the future.

That is why we say: Think before you drink. Make great moments even better.

 
Privacy

Last updated: 13 August 2018

We care about your privacy. Below, you will find information on the personal data we collect, why we do this and your rights related to the processing of personal data.

The data controller responsible for the personal data we process is Arcus ASA.

Arcus ASA’s contact information is:
Address: Destilleriveien 11, 1481 Hagan, Norway
Email: personvern@arcus.no
Phone number: +47 67 06 50 00
Organisation number: 987 470 569

If you have any questions about our processing of your personal data, please contact us by email at personvern@arcus.no.

1. WHY WE COLLECT PERSONAL DATA AND WHAT KIND OF INFORMATION WE COLLECT

We collect and use your personal data for different purposes depending on who you are and how we get in touch with you. We collect the following personal data for the purposes stated here:

1. To reply to enquiries we receive: Name, phone number, email address and potential personal data as a result of the inquiry. The processing of personal data is done on the basis of a balancing of legitimate interests. We consider that this information is necessary in order to help you with your inquiry.

2. To obtain information on the use of our websites, we use cookies. This site uses anonymization functionality, which means that users’ IP addresses are masked before logging. We maintain your personal privacy and only use the information for statistics. Complete IP addresses are not stored and Arcus is unable to identify the data subject. Pursuant to Article 11 (2) of the GDPR, the provisions in Article 15-20 are therefore not applicable. These are the provisions that regulate access to information, correction, erasure, the access to require limited processing and the right to data portability. Arcus has not found that the processing results in any disadvantage to privacy. The data subject has the right to oppose the processing of personal data. The right to oppose the processing can be exercised by changing the settings for cookies. See how to change the settings of your browser at nettvett.no.

2. DISCLOSURE OF PERSONAL DATA TO OTHERS

We will not disclosure your personal data to others unless there is a basis for such disclosure. Examples of such a basis may be an agreement with you or a legal basis instructing us to disclose the information.

Arcus ASA uses data processors to collect, save or otherwise process personal data on our behalf. In such cases, we have entered into agreements to ensure data security at all stages of the processing. We use data processors for the following purposes:

To retrieve information (via cookies) on visits to our web pages for reporting purposes.

To distribute stock exchange reports and news that individuals have subscribed to.

All processing of personal data we do is within the EU/EEA area.

3. STORAGE TIME

We store your personal data as long as necessary for the purpose for which the personal data was collected.

This means, for example, that personal data we process on the basis of your consent will be deleted if you withdraw your consent.

Arcus ASA will not store personal data beyond this, unless there is another legal basis for further processing.

4. YOUR RIGHTS WHEN WE PROCESS YOUR PERSONAL DATA

You have the right to require access to information, correction or erasure of your personal data. You also have the right to require limited processing, to object to the processing and to require the right to data portability. You can read more about these rights on the Data Protection Authority’s website: www.datatilsynet.no.

To exercise your rights, please contact us at email address: personvern@arcus.no.

We will respond to your inquiry as soon as possible, and no later than 30 days.

We will ask you to confirm your identity or to provide additional information before we allow you to exercise your rights. We do this to ensure that we only provide access to your personal data to you, and not to someone pretending to be you.

You may withdraw your consent to processing personal data at any time. The easiest way to do this is to send an email to personvern@arcus.no.

5. COMPLAINTS

If you think our processing of personal data does not match what we have described here or that we otherwise violate the GDPR, you may submit a complaint to the Data Protection Authority.

For information on how to contact the Data Protection Authority, visit the Data Protection Authority’s website. In Norway: www.datatilsynet.no.

6. CHANGES

In the event of a change of our services or changes to the regulations on processing personal data, there may be changes in the information provided here. If we have your contact information, we will notify you of these changes.